mandag den 26. marts 2012

På tur på Oliebjerget

Har i dag lige været på en dejlig tur på Oliebjerget.
Så morgenen begyndte med en rask gåtur op til toppen hvor jeg mødtes med først Poul Weber og lidt senere Mai, Pernille og Martin. Først så vi kirken ved Augusta Victoria Hospitalet, en tysk luthersk evangelisk kirke, smuk udsmykket:

Hvorefter vi gik en tur i tårnet for at se udsigten
Udsigten fra tårnet ved Augusta Victoria Hospitalet på Oliebjerget.
der var så desværre lidt diset, men så må jeg jo bare tage turen igen en anden gang.

Herefter gik vi hen til Pater Noster Kirken, hvor Pater Noster fik den fantastiske idé at fadervor skulle stå på alle sprog (ved ikke om det helt er opfyldt, men der var mange) også sprog der ikke engang var til at forsøge at forstå pga alle de mærkelige tegn.
Så blev der fortalt
- Lidt forklaring skulle der selvfølgelig til, inden vi blev sluppet løs. Men hvorend vi bevægede os hen var Fadervor.







En af de mange vægge


Selv den danske var der, godt nok på gammelt sprog,
og temmelig blegnet efterhånden, men det var
Fadervor.

Så gik vi nedad bjerget, men holdt lige en pause undervejs og stoppede ved Tårekirken, vi kunne dog ikke komme ind, men så sad vi udenfor og nød det gode vejr, mens vi hørte lidt af en tale, Jesus holdt på Oliebjerget. Og så kunne vi jo nyde udsigten (igen)


Og hvis vi kiggede ned ad bjerget kunne vi se en lille del af den jødiske kirkegård

Ifølge jøderne vil Messias først sætte fødderne på Oliebjerget, derfor er det meget prestigefuldt at blive begravet på Oliebjerget, hvilket er tydeligt med de store kirkegårde.

Tilsidst gik vi en tur i Getsemane have, eller det der er tilbage af den, hvilket vil sige næsten ingenting, men det der er, står med nogle flotte gamle oliventræer.
Getsemane have som den ser ud i dag.
Dejlig tur, med en god blanding af oplevelser og Guds Ord.

Det er en speciel fornemmelse at vide, at jeg pludselig har gået hvor Jesus har gået. Selvfølgelig ser det jo på ingen måde ud som det gjorde dengang, men det er nu en dejlig følelse alligevel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar