fredag den 9. marts 2012

Purim

Så kom vi dertil hvor de fleste begyndte at opføre sig lidt anderledes end normal: Purim.
Dagen startede med at Sister Monika (Oversygeplejersken) ankom iført lang kjole, sjal og vifte, og påstod at hun var hustru af hospitalets grundlægger, og hun lige ville tilbage og se hvordan det hele stod til. Lidt efter kom et par læger også i fuld udklædning, så man var ligesom forberedt på at der ville ske noget i løbet af dagen. Midt på formiddagen begyndte Purim festen så, alle var udklædt, både patienter, personale og besøgende, hvor der blev sunget, spillet og danset og spist en masse kage. Alle der var i stand til det var blevet presset ud i et opholdsareal. Da det var middag og vi var ved at have patienterne kørt tilbage til hvor de skulle spise, kom der pludselig 5 unge mænd ind, hoppende, dansende og syngende rundt i hele hospitalet, sådan bare fordi det er Purim.
Fantastisk oplevelse at se alle omkring sig live fuldstændig op, fordi det gør man bare.

Senere var jeg lige en tur nede i byen, og her var det også tydeligt hvilken dag det var - mange var udklædte og klar til at feste, og nogle var forlængst begyndt, jeg var i hvertfald i én butik hvor han vist snart var ved det punkt hvor han ikke kunne se forskel på Hanan og Mordokaj, men det er så også den ene dag hvor det er okay for dem.

Og lige inden sengetid fik jeg det særsyn (i forhold til resten af året) at se, to meget fulde ortodokse jøder komme slingrende ned af gaden, syngende og messende... mærkeligt.

1 kommentar:

  1. Tak for hyggelig blog, Linda. Ja, Purim er virkelig en speciel fest.

    SvarSlet